2016. április 26., kedd

Megfelelni, megfelelni, megfelelni!

Mily jó volna belevágni, kitalálni, próbálkozni, esélyt adni, eldönteni, felvállalni, nem törődni.. De nem lehet! Mert mit szól a Világ? A szemfüles Világ, aki mindent lát és mindent jobban tud, figyeli mit teszel és ha valamelyik szabályt megszeged jaj neked. Jön az ejnye-bejnye és a szúrós tekintet.
Megdorgál a Világ, hisz szabályt szegni nem szabad, hogy képzeled hogy kilógsz a sorból!? Ez nagy vétek, az egyik legsúlyosabb, nem lehet csak úgy kilógni a sorból, másnak lenni, másképp tenni.
Mert ha mégis, akkor jön az örök-harag s a többé nem leszel a barátom. Aztán nem úgy megy ám a kibékülés, hogy nyújtsd ide a kisujjad s legyünk újra barátok, szó se róla…ha MÁS voltál kiültetnek a szamár padba és mindenki téged néz majd.. Ijesztő ugye? Ezt a sanyarú sorsot elkerülendő, nem kell mást tenni csak egy fő szabályt betartani: megfelelni! Hogy kinek? Hát mindenkinek: a szomszédnak, a kollégának, a rokonnak, a tanárnak, az ismerősnek és az idegennek.. És azt ne várd, hogy Mindenki vagy Világ kitüntet, esetleg meghálálja szófogadó léted és megjutalmaz a megfelelni szabály betartásáért..csak örülj, hogy megúszod a kilógók nehéz sorsát.
S csak mert kivétel mindig van, az egyetlen akinek nem muszáj megfelelni - az aki a tükörből néz vissza rád – ő nem fontos, csendben tűri ahogyan bólogatva megfelelsz a Világnak és csupán akkor néz majd rád bánatosan szomorú tekintettel, amikor megőszült haja és barázdás ráncai nem bírják már elviselni a megfelelés addig könnyűnek tűnt súlyát..de akkor már úgyis mindegy, nincs mit tenni…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése