2016. április 22., péntek

Az előítéletek nyomában, avagy "Egyet fizetsz, többet kapsz" akció

Mivel érdekes a téma, amit feldobtál Réka, folytatom én is egy kicsit a bloggondolatsort az elvált emberkékről..
Fussunk neki a másik oldalról, mi lehet az oka a skatulyának..
Talán az előítéletek.. Mert adott egy leányka s egy legényke gyermek. Telnek múlnak az évek, s felcseperednek, egymásba szeretnek, össze-vissza jönnek, csicseregnek a madarak, s minden, világra szóló lakodalom, ihaj csuhaj dínom-dánom, csinálnak sok-sok gyermeket s élnek boldogan, míg meg nem halnak.. hüpp-hüpp... milyen megható.. de van amikor a hipp-hipp hurrá lesz belőle, mint ebben a pihent szakítós nótában:


Biza, néha hiba csúszik a 2 ismeretlenes egyenletrendszerbe.. Lehet, hogy bejön egy harmadik ismeretlen.. Vagy az is lehet, hogy néhány mínusz plusznak íródott véletlenül, hát megesik na, kivel nem. Megtörténhet, hogy teljesen más a megoldó képlet, amit egyik fél se talál. Az a szerény kis véleményem, hogy megéri elidőzni a kis matek-példán, ha már egyszer nekifogott az ember.. Főleg ha már kijött az eredmény is egyszer-kétszer, épp elégszer ahhoz, hogy ne érje meg egyből feladni, s nem árt egy kicsit a megoldás után kutakodni. Már csak azért is, mert az a „sok-sok gyermek” is megérne egy-két bejegyzést. S akárhogy alakulnak a dolgok, talán az az egyik legfontosabb, hogy ők a lehető legkevésbé sérüljenek.

De ha már végérvényesen süllyed a papírcsónak, amin a matek-példa szerepel, akkor ki kell úszni a partra, menteni ami menthető s újból nekivágni az útnak, miért ne illetne meg bárkit a második esély.. A parton sok a bámészkodó, a süllyedő papírcsónakot csak messziről látják, sőt, már-már komoly hajónak képzelik, amely minden akadályt legyőz, mit tudhatják, hogy mi zajlik benne, avagy az utasok fejében, meg hogy egyáltalán kik az utasok. S itt jönnek képbe az előítéletek.. Bizony, mert a párválasztósdi jobbra-balra húzós már-már épp hogy nem piacán, az elvált emberkék akár „Egyet fizetsz, többet kapsz” akciós árunak is minősülhetnek.. Amolyan occsó macsók. Mert ugyebár csomagban vannak.. Jajj, hogy ez adok-kapok vásár, s hogy épp én is, vagy Te is csomagban vagy, hát ki gondolta volna. A vétlen kis rigolyáink úgy hozzánk nőttek, hogy észre sem vesszük.
Szóval, elvált vagy nem elvált egyének előnyei ide, hátrányai oda, jobb ha nem általánosítunk, s nem skatulyázunk. Én még mindig azt mondom, mint pár bejegyzéssel előbb, hogy talán el kellene vetni a súlyozott kritériumrendszert ezen a téren. S hagyni, hogy a vonzalom és kíváncsiság járatlan ösvénye mentén az „akciós csomagok” egymásra találjanak.. Ki tudja, még a végén valami jó sül ki belőle.. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése